x x

De Pionier, vernieuwer of onruststoker?

Kent u ze, die spontane types, die creatieve figuren die overal kansen in zien, beren op de weg negeren alsof ze niet bestaan en vol energie vertellen over hun ideeën? Slechts een paar kenmerken van de pioniers onder ons. Pioniers zijn mensen die vooral denken in mogelijkheden en kansen. Ze kijken graag naar de ‘Bright side of life’.  Ze zijn wat dromerig, ze zijn goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen en ze zijn vooral heel snel in het leggen van verbindingen tussen activiteiten van nu en de mogelijkheden van morgen.
Kent u ze, die spontane types, die creatieve figuren die overal kansen in zien, beren op de weg negeren alsof ze niet bestaan en vol energie vertellen over hun ideeën? 
hrm-positief-creatief-pionier-300x200
Slechts een paar kenmerken van de pioniers onder ons. Pioniers zijn mensen die vooral denken in mogelijkheden en kansen. Ze kijken graag naar de ‘Bright side of life’ .  Ze zijn wat dromerig, ze zijn goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen en ze zijn vooral heel snel in het leggen van verbindingen tussen activiteiten van nu en de mogelijkheden van morgen.
Niks mis mee, …..toch? Een pionier die ingezet wordt vanwege zijn pionierende kwaliteiten is een uithangbord of visitekaartje voor zijn organisatie. Bevlogen, enthousiast, experimenterend en makkelijk in het delen van informatie en ideeën. De pionier werkt in het algemeen heel autonoom en zelfstandig en vraagt veel ruimte binnen een organisatie. Niet dat de pionier geen contacten heeft met anderen, sterker nog, contacten en relaties zijn essentieel voor de pionier. De pionier heeft juist andere mensen nódig om zichzelf te kunnen voeden. Enerzijds het verrijken van zijn eigen ideeën door te sparren met anderen, en anderzijds zichzelf voeden met nieuwe ideeën, inzichten en meningen door inhoudelijk met anderen te discussiëren. Vaak zijn pioniers dan ook communicatief sterk ontwikkeld. Uiteindelijk is het de pionier die zorgt voor vernieuwing binnen organisaties. Vanuit zijn ideeën zoekt hij naar de juiste mensen om het idee een stap verder te brengen naar een product of dienst of een compleet businessconcept. De pionier is dan ook vaak prima in staat de juiste mensen te vinden en aan zich te binden. Zodra een nieuw product of dienst klaar is om in de markt gezet te worden, dan verliest de pionier ook meestal zijn interesse en is al weer bezig met het volgende idee.  Sterker nog, bij voorkeur is de pionier met meerdere ideeën tegelijk bezig, omdat hij wat moeite heeft met het zich focussen op één onderwerp. Gedurende de dag kan de pionier snel en makkelijk heen en weer springen tussen verschillende ideeën.
Wanneer niet bekend is dat iemand een pionier is en hij niet bewust wordt ingezet vanwege zijn pionierende kwaliteiten, dan ontstaat er voor de buitenwacht een heel ander beeld. Pioniers zijn lui want ze kiezen veel rustmomenten, ze zijn chaotisch en fladderig, lopen voor de muziek uit en doen alles op gevoel zonder enige onderbouwing. Daarnaast zijn ze eigenwijs, conformeren zich niet of nauwelijks aan de heersende regels en afspraken en schoppen niet zelden tegen de schenen van collega’s en vooral van managers. Het ergste van alles is dat ze continu weer met nieuwe ideeën blijven komen. Het ene idee is op de afdeling nog niet geland of het volgende idee wordt alweer gepresenteerd. De pionier is een recalcitrant figuur die het operationele proces frustreert en daarmee voor de manager een vreselijke onruststoker is. De pionier wordt dan alleen maar als lastig ervaren.


Het grote verschil tussen de positieve benadering (de vernieuwer) van de pionier en de negatieve benadering (de onruststoker) van de pionier is het weten wie de pioniers zijn binnen uw organisatie en ze vooral inzetten op hun kwaliteiten.
hrm-pionier-cash-300x225
Vertel ze wat u wilt en wat u van ze verwacht, maar ga ze vooral niet vertellen hóe ze hun werk moeten doen. Ze zorgen voor (de broodnodige) vernieuwing, voor het bedenken en in de markt zetten van uw nieuwe cashcows en ze zorgen voor veel energie, dynamiek en inspiratie binnen uw organisatie. Ze zijn ondernemend maar niet per definitie ondernemers. Als u weet wie de pioniers zijn binnen uw organisatie en u ze de ruimte geeft, dan is de kans groot dat de pioniers zorgen voor uw continuïteit. Dus of pioniers onruststokers of vernieuwers zijn is een keuze. En die is aan u!!